Mijn favorieten

Werkgebied

Ondanks het feit dat wij gevestigd zijn in de gemeente Noordenveld en dit voornamelijk ons werkgebied is, kunt u ons ook aantreffen in onder andere Leek, Groningen, Assen en overige plaatsen. Taxaties worden in een straal van 20 km rondom Roden uitgevoerd.

 

DE GEMEENTE NOORDENVELD                                                                      
De gemeente Noordenveld is op 1 januari 1998 ontstaan uit de voormalige gemeenten Roden, Norg en Peize. De volgende woonplaatsen vallen onder de gemeente Noordenveld: Altena, Alteveer, Een, Een West, Foxwolde, Huis ter Heide, Langelo, Leutingewolde, Lieveren, Matsloot, Nietap, Nieuw-Roden, Norg, Peest, Peize, Peizermade, Peizerwold, Roden, Roderesch, Roderwolde, Sandebuur, Steenbergen, Terheijl, Veenhuizen, Westervelde en Zuidvelde.


Ligging en verbindingen
Noordenveld heeft een gunstige ligging ten opzichte van de steden Drachten, Assen en Groningen.
De laatste twee steden zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De rijkswegen A7 Groningen-Drachten-Heerenveen en A28 Groningen-Assen-Zwolle liggen ten noorden en ten oosten van de gemeentegrenzen.
 

Onderwijs
Het basisonderwijs is met 14 openbare en 6 bijzondere basisscholen goed voorzien in Noordenveld. Daarnaast zijn er in Norg en Roden 2 scholen voor voortgezet onderwijs en 1 voor speciaal onderwijs. Voor het overige onderwijs zijn leerlingen aangewezen op scholen in o.a. Assen, Groningen, Eelde en Leek. In Roden kunnen volwassenen deelnemen aan het volwassenenonderwijs.
 

Sportvoorzieningen
Noordenveld heeft vele sportverenigingen, die gebruik kunnen maken van een groot aantal sportaccommodaties. Vrijwel alle sporten kunnen in Noordenveld bedreven worden, inclusief verschillende takken van gehandicaptensport. Werd in Norg in 1997 het nieuwe overdekte Molenduinbad geopend, in Roden is sinds juni 1996 Sportcentrum de Hullen in gebruik. Dit multifunctionele sportcomplex bevat naast een overdekt zwembad met drie baden, whirlpools, solaria en een restaurant ook nog twee sporthallen en 3 squashbanen.
 

Winkelen
Roden heeft een gevarieerd winkelaanbod in een plezierige omgeving. Uit onderzoek blijkt dat Roden in Noord-Drenthe en een deel van Groningen een belangrijke regionale functie als winkelvoorziening vervult. Norg heeft een winkelcentrum met vele terrassen rondom de Brink en ook in Peize is een behoorlijk winkelaanbod.
 

Markten
Het hele jaar door zijn er weekmarkten in:
Norg: iedere woensdag van 13.00 - 17.00 uur op de Brink,
Peize: iedere donderdag van 13.00 - 17.00 uur in de Woert,
Roden: iedere vrijdag van 10.30 - 17.00 uur aan de Heerestraat
De gemeente Noordenveld heeft ook verschillende jaarmarkten in:
Norg, 4 jaarmarkten, in april, mei, juli en september
Nietap, met Pinksteren  Peize, eerste zaterdag van augustus
Roden, vierde dinsdag van september

Meer weten over de gemeente Noordenveld? Kijk dan eens op: www.gemeentenoordenveld.nl