Mijn favorieten

Taxatie

Taxaties

Ook voor een taxatie bent u bij ons aan het juiste adres. 

Om verschillende redenen kan het nodig zijn dat een woning moet worden getaxeerd: voor de financiering van de woning, successie aangifte, boedelverdeling bij echtscheiding etc. Taxaties worden door ons op zorgvuldige wijze uitgevoerd waarbij wij gebruik maken van alle ons ter beschikking staande bronnen (gemeente, kadaster, bodemloket, ruimtelijke plannen, etc.).

Wij zijn aangesloten bij de NVM en ingeschreven bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Hierdoor mogen wij taxeren voor banken, verzekeraars etc. Vooraf krijgt u van ons een duidelijke kostenopgaaf alvorens wij de opdracht uitvoeren.

Tegenwoordig is er in de meeste gevallen een "gevalideerd" taxatierapport vereist. Dit is een rapport welke aan specifieke, door de bank/verzekeraar gestelde, voorwaarden voldoet. Wij zijn aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en de Taxateurs Unie, de twee grootste validatie instituten in ons land.

Indien u wenst, kunt u via onderstaande links, direkt de opdracht tot taxatie aan ons geven. Check, alvorens u dit doet, nog wel bij uw financieel adviseur of een gevalideerd rapport vereist is. We brengen natuurlijk ook nog steeds de standaard taxatierapporten uit. Aan een gevalideerd rapport zijn extra kosten verbonden. Bij het NWWI komt dat neer op € 42,35 incl. btw en bij de Taxateurs Unie € 48,40 incl btw. Deze kosten worden, zonder opslag, aan u doorberekend. Vergeet niet op het aanvraagformulier uw telefoonnummer in te vullen. U wordt door ons gebeld om de overige taxatiekosten door te spreken. Pas daarna beslist u of u de taxatie doorzet en maken we een afspraak om de woning op te nemen,